Ce aţi zice de un minister al copiilor?

Când eraţi mic, aţi visat vreodată să deveniţi prim-ministru?

Victor Ponta: Nu, n-am visat să devin un prim-ministru. Am visat să devin un mare sportiv sau un mare artist şi vă doresc şi vouă să fiţi mari sportivi sau mari artişti.

Ce fel de copil eraţi?

Victor Ponta: Unul că voi aşa, care făcea multe năzbâtii, dar niciodată lucruri foarte rele. Făcea aşa, mai micuţe.

Cum va creşteţi copiii?

Victor Ponta: În primul rând îi iubesc şi ei mă iubesc pe mine. În al doilea rând mă gândesc că amândoi trebuie să îşi trăiască viaţă de copil, dar să înveţe cât mai mult din lucrurile bune ale noastre.

Ce aţi făcut concret pentru copii de când sunteţi la guvernare?

Victor Ponta: Bună întrebare!…Cred că cel mai important lucru este să facem şcoli şi grădiniţe, deşi poate copiii poate nu îl apreciază cel mai mult. Pentru că nu pot să crească copiii decât dacă au nişte profesori foarte buni.

După interviul cu cel mai important om din Guvern, reporterul emisiunii „Jurnal pentru copii” a mers în sala în care miniştrii se întâlnesc în fiecare săptămână. S-a întâlnit cuRadu Puchiu, secretar de stat la Cancelaria primului ministru, și a avut o mulțime de curiozități:

De ce este nevoie de Guvern?

Ar trebui să îţi fac o introducere mai importantă. Ştiu că ai fost la Camera Deputaţilor. Sunt în principiu în toate sistemele democratice…Există puterea legislativă, există puterea judecătorească şi există puterea administrativă. Pentru această putere administrativă este în principal Guvernul.

Ce condiţii trebuie să întruneşti pentru a ajunge ministru?

În primul rând îţi trebuie o foarte bună pregătire în acel domeniu, apoi îţi trebuie să fi demonstrat că poţi conduce oameni şi instituţii. De asemenea, primul ministru trebuie să aibă foarte mare încredere în tine ca ministru ca să te aleagă.

Ce aţi zice de un minister al copiilor?

Ar fi frumos să fie condus de un copil. S-ar putea să fie o idee foarte bună. Vino cu un proiect pe tema asta!

După ce a aflat cum funcţionează Guvernul României, Carla a intrat în câteva dintre cele mai frumoase săli ale Palatului Victoria: Sala Moldova, Holul Oglinzilor, Sala Dobrogea.

O vizită la Palatul Victoria nu plictiseşte pe nimeni. Dacă oamenii mari sunt tentaţi să se fotografieze cu angajaţii Guvernului României, cei mici sunt fascinaţi de sălile mari şi pline de poveşti. Aşadar, atracţii pentru toate gusturile într-unul din cele mai importante locuri ale Capitalei.

Palatul Victoria este locul în care se întâlnesc miniştri din Guvernul României şi iau cele mai importante decizii. Periodic, la Palatul Victoria se organizează Ziua Porţilor Deschise, moment în care puştii curioşi iau pentru câteva ore locul înalţilor demnitari. Iar reporterul emisiunii „Jurnal pentru copii”, Carla, a deschis porţile Guvernului şi a stat de vorbă chiar cu primul ministru al României, Victor Ponta.

Sursa:http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Timp+liber/Stiri/JURNAL+PENTRU+COPII+In+vizita+la+Palatul+Victoria+Victor+Ponta+F

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: